top of page

Mindfulness / Yoga

Mindful zijn betekent aandachtig zijn. Met Mindfulness train je op te merken dat je in een stressreactie, lastige emotie of een vervelende gewoonte schiet.  Je traint om deze reactie te stoppen, letterlijk of figuurlijk ademruimte te nemen, waarmee ruimte ontstaat voor bewuster gedrag en mildere gevoelens.

 

4-weekse beginnerscursus Mindfulness / Yoga 


Wat het je oplevert
– meer mildheid
– meer focus
– meer acceptatie
– meer vertrouwen
– meer jezelf
– minder stress 
– minder angst 
– meer idee van grenzen 
– beter in je vel
– beter slapen
– meer kalmte
– meer energie 
– meer in je kracht
– andere relatie met fysieke klachten


Mindfulness werkt!
Hoe meer je oefent, hoe beter uiteraard. Onderzoek wijst uit dat na het volgen van de 4-weekse training aantoonbare veranderingen in de hersenen zichtbaar zijn. Er komt nog steeds meer onderzoeksresultaten die laten zien dat Mindfulness bewezen effectief is. 


Thema’s die bij Mindfulness voorbij komen

  1. Leven op de automatische piloot

  2. Omgaan met hindernissen

  3. Bewust zijn van de adem

  4. Aanwezig blijven

  5. Toestaan, laten zijn en acceptatie

  6. Gedachten zijn geen feiten

  7. Hoe kan ik het beste voor mijzelf zorgen

  8. Gebruiken wat geleerd is om toekomstige stressvolle situaties om te gaan

  9. Grenzen leren kennen

Kosten 4-weekse cursus 

Groep (max 6 personen) €179,-

Privecursus €375,-

 

Vergoedingen

Bij de VMBN ben ik geregistreerd onder nummer 2015729
 

Ik ben categorie 2. trainer. 

Mindfulness is aftrekbaar van de inkomstenbelasting voor particulieren, ZZP’ers en werkgevers.

 

Via zorgverzekeraar 
Check  Zorgwijzer  2019 om te weten welk bedrag jouw zorgverzekeraar eventueel vergoed. De éne verzekeraar vergoedt de training ongeacht je klachten en anderen alleen bij burn- out klachten of als je mantelzorger bent. Kom je er niet uit? Bel de zorgverzekeraar of zoek even contact met mij.

Via werkgever 
Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, ziekteverzuim- budget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk. Binnen het onderwijs is bestaan bijv. budgetten om burn- out terug te dringen. Voor werkgevers is de training aftrekbaar van de belasting. 

Via Arbodienst
Werkgevers kun je ook via arbodiensten benaderen; via bedrijfsartsen, case- managers en brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw) is een mogelijkheid.

​Via UWV
Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Van belang is dan goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.

​Via gemeente 
Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Je kunt soms een beroep doen op WMO gelden.

bottom of page